Du har 0 produkter i indkøbsvognen(vis indkøbsvogn)

Monteringsvejledning

Det er relativt enkelt at samle og montere vores byggesæt, hvis man har prøvet den slags før. For nybegynderen kan det godt være lidt svært.

På denne side finder du en række tips og gode råd. Man kan også vælge at alliere sig med en professionel håndværker til hele eller dele af monteringen. Langt det meste af arbejdet klares dog ret enkelt for 2-3 mand. Se vores video længere nede på siden.

Monteringsvejledninger
Herunder kan du hente monteringsvejledninger for de forskellige byggesæt. Endvidere kan du hente mål til fundamenter. Vores monteringsvejledninger skrevet på norsk.

Grillhytte Viking 9,2 – Mål til fundament
Grillhytte Viking 14,9 – Mål til fundament
Inngangsparti på Grillhytte – Monteringsanvisning
Grillhytte Viking 9,2m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 9,2m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 10m2 – Monteringsanvisning
Lysthus Viking 16,5m2 – Monteringsanvisning

Fundament
Imens du venter på leveringen af din hytte, kan du lave fundamentet den skal stå på. Et solidt og jævnt fundament er væsentligt af flere årsager. Først og fremmest vil et ordentligt fundament forlænge hyttens/ havepavillonens levetid betragteligt. Endvidere vil et ordentligt fundament virke isolerende på de kolde dage. Endelig gør det sig gældende, at et jævnt fundament gør samlingen af byggesættet meget lettere.

Nogle vælger at støbe en sokkel, der følger bundremmen hele vejen rundt. Andre støber hele fundamentet og andre igen vælger at fæstne sin hytte til en lagt sten-terrasse eller blot stille den op på en træramme.

Husk at lægge murpap imellem det støbte fundament og træværket for at fugtsikre bundremmen. Luftrørene under hytten op til bunden af grillen sikrer luftgennemstrømning og ilttilførsel.

  • Lufterør i fire forskjellige retninger anbefales
  • Lufterør i fire forskjellige retninger anbefales

Vejr og vind
I Danmark oplever vi ofte ganske kraftig vind, hvorfor vi anbefaler, at man fæstner sin hytte ordentligt til underlaget. Såfremt man vælger at støbe sit fundament er ekspansionsbolte eller betonskruer en god løsning. Disse følger ikke med i byggesættet.

Fukt
Langvarig fuktpåkjenning kan føre til at treverket sakte, men sikkert, råtner. Vi anbefaler alle våre kunder å bruke grunnmurspapp eller lignende som absorberer vann. Dette vil bidra til å holde treverket i god stand, og dermed øke levetiden til hytta. Grunnmurspapp fåes også kjøpt hos byggevareforhandler. I vår monteringsvideo legges det grunnmurspapp mellom fundamentet og hytta.

Grillhytte Viking 16,5 from Grillhyttespesialisten on Vimeo.

Samling af tak
Vi anbefaler at være tre personer når taget stilles op. Det enkleste er at sætte de første 2 tagelementer op i tagrillen og skrue dem sammen, herefter fortsætter man med et efter et til alle er oppe. En simpel trappestige er høj nok til at man kan samle tagelementerne i toppen.

Dernæst skruer man de samlede tagelementerne fast til selve hytten.